Siirry suoraan sisältöön

Valmis autotalli

Moni tuskailee autotallin rakentamisen kanssa eikä aina tule mieleen, että on olemassa myös vaihtoehto, joka on suhteellisen vaivaton. Jos todella haluaa vaivattomuutta sekä samaan kauppaan yksilöllisyyttä, on valmis autotalli helppo ja näppärä vaihtoehto. Talleja on monenlaisia ja monet yritykset tarjoavat mahdollisuuden myös jonkinlaiseen räätälöintiin. Tosin vakiomallit ovat helppo vaihtoehto, mutta myös asiakaan suunnitelmat voidaan ottaa huomioon sekä tehdä talli niiden mukaisesti.

Valmis autotalli elementeistä

Monissa talopaketeissa saattaa olla autotalli tai katos jo mukana, mutta yleensä autotalli tehdään itse tai hankitaan sekin elementtinä. Valmis autokatos on helppo pystyttää ja mikä parasta, niin asiakas pystyy vaikuttamaan tilaamansa autotallin pituuteen, sisäkorkeuteen ja leveyteen. Ne ovat usein muokattavissa täysin vapaasti ja silloin tallista tulee juuri omiin tarpeisiin sopiva.

Elementeistä valmistettu autotalli on sinällään helppo ratkaisu. Elementit valmistetaan tehtaalla valvotuissa olosuhteissa ja kokoamisessa auttavat tehtaan asentajat. Myös pystytysvalmiuteen voi asiakas vaikuttaa, jolloin kätevä omatoimirakentaja pystyy tekemään toimituksesta osan itse. Tällöin tehtaan asentajien työmäärä on pienempi. Tehdas toimittaa asiakkaalle kuitenkin tarvittavat materiaalit, joten niitä ei tarvitse erikseen hankkia. Tarjolla on tosin paljon lisätarvikkeitakin.

Valmis autokatos vai autotalli

Moni miettii varmasti myös sitä, että hankkiiko itselleen autokatoksen vai autotallin. Suomen ilmasto on kuitenkin haastava vaihtelevien sääolosuhteiden takia ja siksi pelkkä autokatos ei välttämättä suojaa riittävästi. Toinen vaihtoehto on hankkia valmis autotalli ja osa tilasta on autokatosta. Katoksessa voi säilyttää polkupyöriä tai jopa asuntoautoa. Siinä se saa suojaa eikä ole täysin auringon paahteessa tai valtavan lumikuorman alla.

Ratkaisuna valmis autotalli on hyvä, kun sitä ei tarvitse rakentaa itse alusta lähtien. Elementeistä pystyttäminen on nopeaa ja sen jälkeen voi tehdä omatoimista rakentamista, jos siltä tuntuu. Toimitukset sisältävät yleensä pääpiirustukset, perustukseen tarvittavan mittakuvan sekä ohjeellisen sokkelileikkauksen. Myös toimituksen osalle tulee rakennekuvat.

Täyden paketin toimitus

Jos todellakin haluaa nauttia siitä, ettei tarvitse itse rakentaa mitään, on tehtaan asennus alusta loppuun paras vaihtoehto. Kun asentajat rakentavat sinulle autotallia, voit itse istua sisällä ja ottaa esiin ilmaiset pelit. Voit pelata niin paljon kuin ehdit ja samalla katsoa, kuinka nopeita asentajat ovat. Pelien seurassa aika kuluu paljon paremmin etkä huomaakaan, kun tallisi on valmis ja työ pääosiltaan tehty.

Jos haluat ottaa myös ostamisen varman päälle, kannattaa perehtyä jo etukäteen siihen, millaista suojaa antaa kuluttajansuojalaki. Se suojaa sinua ostajana, jos sinulle mainostetaan tavaraa väärin tai jos tavarassa on jotakin vikaa. Se kertoo myös sopimussuhteiden säännökset sekä kertoo tarkemmin sopijapuolten velvollisuuksista ja oikeuksista.

Valmis autotalli talopaketin mukana vai erillisenä?

Autotalli on mahdollista hankkia usealla eri tavalla. Se voi olla joko talopaketti autotallilla tai erillinen autotallipaketti. Tontin koko ja muoto antavat viitteitä siihen, kumpi on parempi ratkaisu. Joskus tontti on kooltaan sellainen, että sinne ei mahdu erillisiä rakennuksia vaan autotalli on otettava jo talopaketin yhteyteen. Silloin on harkittava tarkoin talon malli ja koko.

Voit myös tarkoin harkita sen, haluatko kulkea autotalliin suoraan sisäkautta vai sopiiko sinulle pikainen pyrähdys talliin ulkokautta huonommassakin säässä. Usein erillisen autotallin yhteyteen voi saada pienen puuvajan, jossa voi säilyttää takkapuut kuivana sisätiloissa. Näissäkin tarve ratkaisee, joten se kannattaa harkita tarkoin.

Joka tapauksessa valmis autotalli on helppo ratkaisu. Monissa pakettiratkaisuissa pystyt vaikuttamaan ulkoverhoukseen, materiaaliin, joka tulee vesikatteeksi sekä laudoitukseen, joka on ikkunanpielissä tai ovenpielissä. Näillä eduilla talli sopii hyvin pihapiiriin ja sen saa sävyltään samaan tyyliin kuin asuinrakennuksen. Tarjouksia kannattaa aina pyytää useammalta yritykseltä sekä samalla tutustua arvosteluihin, joita yritykset ovat saaneet.