Räätälöity talomallisto

Talomallisto on usein mahdollista räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Useimmiten voit suunnitella oman toivetalosi tai listata haluamasi piirteet taloosi ja yhdistää ne yhdessä rakennuttajan kanssa talomallistoihin. Mallistosta voit usein löytää kymmeniä malleja pohjapiirustuksineen, joita voit verrata omiin toiveisiisi. Syventävien keskustelujen jälkeen voit sopia rakennuttajan kanssa yhdessä tarkentavia asioita, joihin kuuluvat muun muassa hinta, toimitus, rakenne ja ekologisuus. Laatu on kuitenkin aina tärkeä osa rakennuksia ja niiden lisäksi kannattaa myös huomioida asuinmukavuus, sisäilman laatuu sekä kestävän kehityksen mukaiset eristeratkaisut. Tavoitteena tulee aina olla, että talossa asutaan vuosikymmeniä ja se säilyttää arvonsa iästä huolimatta.

räätälöity samitalo

Talot rakennetaan aina rakennuttajan omalla tehtaalla ja ne ovat aina muokattavissa huolimatta siitä, ovatko ne yrityksen, asiakkaan vai arkkitehdin suunnittelemia. Räätälöity talomallisto takaa, että kotisi malli on yksilöllinen ja tarpeitasi vastaava.

Erilaiset talomallit

Kuten todettua, rakennuttajilla on kymmeniä valmiita malleja, joista voi valita mieleisen tai sen, joka olisi lähinnä unelmien kotia. Voit löytää myös pienet talomallit, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi yksinasujille tai eläkeläisille. Samitalo suosittelee, että tutustut malleihin huolella.

Projektin aikana kannattaa olla suoraan yhteydessä myyntiedustajiin. He auttavat sinua mielellään projektin suunnittelussa ja kaikissa projektiin liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi löytämään mahdollisia säästökohteita: kaapeli- ja internet-liittymien valinta alueella, töiden jakaminen ammattilaisten ja itse tehtävien välillä, projektin aikataulun luominen sekä työnjohtajan valinta. Nämä kaikki auttavat sinua huomaamaan, onko kyseessä läpinäkyvä ratkaisu.

Hanki persoonallinen koti

Näkyvin tapa tehdä kodista persoonallinen, on valita mieleinen julkisivumateriaali. Taloon voi valita julkisivumateriaaliksi esimerkiksi puun, rappauksen, tiilen tai edellä mainittujen yhdistelmän. Lisäksi malleihin on joskus mahdollista lisätä ulospäin näkyviä lisäosia, kuten esimerkiksi saunaosasto, terassi, ullakko, erkkeri tai parveke. Muista mahdollisista toiveista kannattaa keskustella myyntiedustajien kanssa.

Kestävä kehitys on kiinteä osa nykypäivän rakentamista. Ekologisesti räätälöity talopaketti välittää arvojasi ympäristöösi kuin myös lisää kotisi luonnonmukaisuutta. Moniin talomalleihin on mahdollista valita puukuitueriste käyttämättä laisinkaan muovia ilman, että eristeiden laatu kärsii. Myös ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet voivat olla täysin puupohjaiset. Ekologiset valinnat eivät aseta esteitä suunnittelulle, vaan ne ovat luonnollinen osa sitä.

räätälöity samitalo

Talomallisto ja talon toimitus

Talopaketin rakentamisessa talo toimitetaan asiakkaalle ennalta sovitussa valmiusasteessa. Yleensä mikään paketti ei ole täysin valmis toimitettaessa ostajalle. Valmiusaste voi vaihdella 20-95 % välillä riippuen toimitussopimuksesta. Suomen pientaloteollisuus on kasannut internet-sivuilleen kattavan tietopaketin liittyen talopaketteihin. He jaottelevat toimitus yläkäsitteet viiteen kategoriaan: materiaalipaketti ja elementtipaketti, runkovalmis, vesikattovalmis, muuttovalmis ja talovalmis. Sivuilta löytyy myös paljon muuta hyödyllistä tietoa talopaketeista ja Suomen pientaloteollisuus on muun muassa luonut alalle sopivia sopimuksia yhdessä Kilpailu- ja kuluttajavirasto kanssa.

Suosittelemme tutustumaan huolella erilaisiin toimitustapoihin ja miettimään, mikä sopisi sinulle ja perheellesi parhaiten. Räätälöity talomallisto ja sen toimitus on mahdollista useissa taloissa ja sitä kannattaa käyttää myös hyväksi. Toisaalta se antaa myös paljon mahdollisuuksia, joita ei kaikkia osaa ensikertalainen talonrakentaja edes miettiä. Kehotamme tilaamaan esitteen tai ottamaan yhteyttä yrityksen myyntiedustajiin, jotka antavat mielellään lisätietoa siitä, mitä kaikkea on mahdollista saada unelmien kotiin.