Talopaketti
Talopaketti voi auttaa sinua säästämään rahaa. Moni tee-se-itse -rakentaja huomaa vasta rakennusprojektin alettua, kuinka laajasta ja monitahoisesta projektista on kyse. Projekti sisältää monia vaiheita, osia ja osapuolia, joiden yhteensovittaminen ei ole aina niin helppoa. Varsinkin ensikertaiselle kaiken uuden tiedon hankkiminen ja oppiminen on aikaa vievää ja kuluttavaa. Etenkin kun voimia pitäisi säästää työmaalle. Lisäksi kustannukset ovat usein huomattavasti korkeammat verrattuna alkuperäisiin laskelmiin. Talopaketti on ratkaisu moniin näihin ongelmiin. Rakentajana et ole yksin ongelmiesi ja haasteiden kanssa, vaan sinulla on käytössäsi laaja asiantuntijaverkosto, joka auttaa sinua aina tarvittaessa. Talopaketin ansiosta myös kustannukset pysyvät paremmin hallinnassa ja ovat paremmin ennakoitavissa projektin alussa.
Säästöjä syntyy myös ajan myötä asumisen yhteydessä, jos valitset energiatehokkaan paketin. Myöhemmin tällä sivulla kerromme, minkälaisia ratkaisuja taloissa voi olla, miten valita paras talomallisto, ja miten voit säästää lämmityskustannuksissa.
Talo voi olla energiatehokas
Omaan taloprojektiin kannattaa valita energiatehokkaan rakentamisen edelläkävijä, jotta energiatehokkuus olisi aina osa talon kokonaissuunnittelua. Taloja on saatavilla sekä matalaenergisellä että passiivienergisellä ratkaisuilla. Niiden korkealuokkainen lämmöneristys ja rakenne sekä koneellinen ilmanvaihto takaavat energiatehokkaan ja miellyttävän kodin asua.
Monet käyttävät taloissa myös SPU-lämpöeristeitä. Sekä matala- että passiivirakenteessa talon sisäpintaan asennetaan SPU-uretaanilevykerros. Tämä kerros takaa korkealuokkaisen eristyksen paloturvallisesti ja terveellisesti. Kerroksen toimivuus varmistetaan tiiveysmittauksella. SPU-eristeet säilyttävät ominaisuutensa vuosikausia eivätkä ne kutistu, lahoa tai homehdu. Lisäksi SPU:lla on sekä M1-päästöluokitus että CE-tuotemerkki.
Passiivitalossa on paras lämmöneristys
Passiivitaloissa on usein markkinoiden paras lämmöneristys ja lämmönpitävyys. Tutkimusten mukaan ne antavat kotiin raikkaan, terveellisen ja vedottoman sisäilman. Lisäksi lämpötilanvaihtelut ja energiankulutus ovat pienemmät. Samitalo suosittelee investoimaan passiivitaloon rakentamisvaiheessa, jonka jälkeen säästöjä syntyy joka vuosi. Passiivitalon energiantarve on vain 20-30 kWh/m3, joka vastaa noin neljännestä tavallisen omakotitalon energian tarpeesta.
Passiivitalon rakenteet rakennetaan tiiviisti, mikä parantaa niiden teknistä toimintaa ja pitkäikäisyyttä. Korostamme myös, että passiivirakenteet tulee valmistaa aina sisätiloissa, jolloin niihin ei pääse kertymään kosteutta missään rakentamisen vaiheessa. Korkea laatu varmistetaan tiiveysmittauksilla rakentamisen eri vaiheissa. Rakentamisen korkean laadun säilyttäminen koko projektin ajan turvaa talon ominaisuuksien säilymisen sen elinkaaren ajan ja talopaketti säilyttää myös arvonsa paremmin.
Talopaketti ja säästäminen
Oma talo on monille unelmien täyttymys ja erilaiset talopaketit ja muut rakentamisratkaisut ovat kasvattaneet suosiotaan runsaasti viime vuosina. Niitä markkinoidaan ’säästä nyt’ lausein, mutta erilaisten tarjoajien ja heidän talopakettien vertaileminen voi olla kuitenkin varsin hankala tai ainakin työlästä erilaisten ratkaisuiden, ominaisuuksien ja toimitusmallien avulla. Erään jaottelun mukaan talopakettien valmiusasteet voi jakaa viiteen talopaketti-luokkaan: materiaali- ja elementti, runkovalmis, vesikattovalmis, muuttovalmis ja talovalmis.
Talopaketti on iso investointi useimmille meistä. Haluamme auttaa lukijoitamme projektin kaikissa vaiheissa ja tämän vuoksi kehotamme tutustumaan ensiksi rakennuttajiin. Tämän jälkeen kannattaa sopia tapaaminen myyntihenkilöstön kanssa. Kun omat toiveet ovat tiedossa, voi suunnitelmat päästä alkuun.