Talopaketti autotallilla

Monet meistä valitsevat valmiin talopaketin, sillä se koetaan helpoksi ratkaisuksi. Toki valmis talopaketti onkin paljon helpompi ja nopeampi valinta kuin talon rakentaminen aina perustuksista asti. Kaikilla ei välttämättä ole aikaa odottaa, että talo saadaan rakennettua. Talopaketteja on erilaisia. Koska suurella osalla suomalaisista on auto käytössään, halutaan omalle tontille myös autotalli. Talopaketti autotallilla on paketti, joka sopiikin hyvin suomalaisille.

Talopaketti autotallilla – osta kaikki kerralla

Talopaketin ostaminen tarkoittaa siis käytännössä sitä, että talo tuodaan tontille muuttovalmiina. Talopaketit toimivat siis avaimet käteen -periaatteella. Moni kuitenkin unohtaa miettiä myös muuta pihapiiriä taloa valitessaan. On monesti edullisempaa ostaa myös muut tontin rakennukset samaan aikaan. Talo autotallilla voi tarkoittaa sitä, että autotalli löytyy talon yhteydestä. Toisaalta autotalli voidaan toimittaa myös erillisenä rakennuksena.

Jokaisen tuleekin siis miettiä, kumpi vaihtoehto sopii itselle paremmin. Kaikki eivät halua, että autotalli on suoraan kiinni talossa. Jotkut taas kokevat, että on helpompaa, kun autotallin kautta pääsee parhaimmillaan suoraan sisälle taloon. Talopakettien myyjät tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, joiden joukosta jokainen voi löytää itselleen ja omalle tontilleen parhaiten sopivat ratkaisut.

Talo autotallilla lisää kustannuksia

Talopaketti autotallilla tietää aina enemmän kustannuksia kuin pelkkä talo. Tähän kannattaa siis varautua. Autotallille onkin hyvä laskea oma osuutensa budjettiin, jotta tämä osataan ottaa huomioon esimerkiksi lainaneuvotteluissa. Joskus myyjät voivat kuitenkin tarjota kampanjoita, joissa yhdessä ostettujen talo ja autotalli -pakettien hinta on normaalia alhaisempi. Myös autotalli toimitetaan avaimet käteen -periaatteella, eli se tuodaan valmiina tontille.

Talopaketti autotallilla on myös räätälöitävissä omien toiveiden mukaan. Ostajat voivat vaikuttaa moniin asioihin, kuten esimerkiksi autotallin ja talon väriin. Autotalleja on myös monessa eri koossa. On ostajan vastuulla valita tontin kokoon ja rakennuslupaan sopiva autotalli. Rakennuslupa kannattaakin huomioida rakennuksia suunniteltaessa.

Rahoitusta talokaupoille

Vain harva meistä pystyy tekemään talokauppoja täysin omalla rahalla. Yleistä onkin, että lainaa otetaan noin 70-80 prosentin arvosta ja loput rahoitetaan itse. Useimmiten lainarahaa haetaan tyypilliseen tapaan pankista. Säästöjen taas tulee löytyä valmiiksi pankkiin mentäessä. Myös sijoituksia voi käyttää omarahaosuuteen. Tänä päivänä Bitcoin on suositumpi kuin koskaan, ja Bitcoin kurssi onkin niin korkea, että sen avulla voi päästä tienaamaan hyvin.

Jo ennen talon ostoa voi siis harkita pientä riskisijoittamistakin, sillä parhaimmassa tapauksessa se saattaa tuottaa mukavasti voittoa. Tällöin myös omarahoitusosuutta on enemmän. Pientalo maksaa kuitenkin aina satoja tuhansia euroja ja mahdollinen autotalli tuo summaan vielä oman lisänsä. Budjetti tuleekin laskea huolellisesti ennen vaihtoehtojen kartoittamista.

Talopaketti autotallilla vai itse rakentaminen?

Jotkut sanovat, että itse tekemällä voi säästää. Se onkin varmasti totta, jos itsellä on taitoa rakentaa. Se vaatii kuitenkin aikaa, mikä on aina pois jostakin muusta. Autotallin rakentaminen itse on siis vaihtoehto, jos sellaiseen haluaa ryhtyä. Verrattain pienellä summalla voi kuitenkin ostaa autotallin lisäpalveluna samalla, kun ostaa valmistalon.

Jos autotallin rakentaa itse, täytyy huomioida, että se tulee vielä hyväksyttää rakennustarkastajalla. Sama pätee myös valmispaketteihin. Jos autotallissa on jotakin korjattavaa, itse autotallin rakentanut joutuu vastaamaan korjauksista itse. Valmispaketin kohdalla myyjä huolehtii autotallin korjauksista.

Nämä ovatkin niitä seikkoja, joita jokaisen tulee pohtia ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Vaikka autotalli sinällään onkin paljon helpompi rakennettava kuin varsinainen talo, joutuu siinäkin ottamaan huomioon monia eri seikkoja. Talopaketti autotallilla tulee monesti edullisemmaksi ja kannattavammaksi, kun lasketaan kaikki kustannukset ja mahdolliseen rakentamiseen kuluva aika. Tämä kannattaa pitää mielessä suunnitelmia tehtäessä.