Siirry suoraan sisältöön

Pienet valmistalot ovat suosittuja

Pienet valmistalot ovat lisänneet suosiotaan viime vuosina. Ne soveltuvat hyvin etenkin yhden tai kahden hengen talouksille. Omakotitalossa asumisen etuja ovat oma vapaus ilman kerrostalon lukuisia sääntöjä ja naapurista kuuluvaa melua. Oma piha ja mahdollisuus puutarhanhoitoon ovat seikkoja, joita kerrostalossa asuminen ei pysty tarjoamaan. Kooltaan alle 80 neliömetrin talo on usein riittävän kokoinen yhdelle tai kahdelle henkilölle. Kaksi makuuhuonetta, keittiö ja saunatilat kattavat kaikki perustarpeet.

Pienet valmistalot kootaan valmiiksi moduuleiksi jo tehtaalla

Sisätiloissa tapahtuva rakentaminen suojelee talon rakenteita säältä ja kosteuden vaikutuksilta. Muuttovalmiiksi rakennettu talo sisältää halutessa kaiken tarpeellisen kodinkoneita myöten. Talo toimitetaan moduuleina kohteeseensa. Moduulit asennetaan paikoilleen ja suoritetaan lvi -työt sekä nostetaan työkohteessa jo valmiiksi rakennettu vesikatto paikoilleen. Talon sisustuksesta huolehtii usein ostaja itse, mutta sekin voidaan sopia talotehtaan alihankkijan hoidettavaksi.

Talopaketti autotallilla tarjoaa mukavuutta. Autotalli ja tarvittavat varastotilat ovat kätevintä hankkia samaan aikaan kuin itse talokin. Rakentaminen tulee edullisemmaksi, kun kaikki tarvittava hankitaan yhdellä kertaa. Varastotilat ovat käytettävissä heti muuttaessa, joten niihin voi sijoittaa saman tien sinne kuuluvat tavarat. Talon ostaja voi valita joko erillisen autotalli tai varastorakennuksen tai taloon yhdistetyn mallin. Autotalli on Suomen oloissa tarpeellinen ja auton huoltaminen on tallissa miellyttävämpää.

Pienet valmistalot ovat hyvä vaihtoehto

Pienet valmistalot ovat yhä suositumpia. Eläkeläisille ja yksinasuville pienikin talo tarjoaa kaiken tarpeellisen kerrostaloasunnon sijasta, usein vielä samoilla tai pienemmilläkin kustannuksilla. Usein myös tontti voi olla pienempi ja halvempi. Valmistalot kootaan moduuleiksi jo tehtaalla, joten sää- ja kosteusongelmia ei esiinny. Kaikkein pienimmät talot tuodaan paikallensa valmiiksi koottuina. Autotalli tai varasto on hyvä lisä ja kannattaa hankkia samalla kertaa talon kanssa.

Avainsanat: