Siirry suoraan sisältöön

Täydellinen oma talo

Oma talo on monen haaveena jo nuoresta aikuisesta asti. Kun se hetki koittaa, että talon hankkiminen alkaa olla realistinen ajatus, on mietittävä tarkkaan ja punnittava vaihtoehtoja. Pääsääntöisesti jokaista meistä rajoittaa budjetti eniten ja on tehtävä parhaansa sillä mitä on. Mutta se ei tarkoita sitä, että olisi tyydyttävä vaan on ehkä käytettävä hieman kekseliäisyyttä. Puntariin joutuvat myös monet muut asiat, esimerkiksi asuinalue, joka voi vaikuttaa talon hintaan merkittävästi.

Ensimmäinen oma talo

Jos kyseessä on aivan ensimmäinen oma talo, ei ehkä ole vielä selvilläkään mikä olisi hyvä, kiva tai suorastaan ehdoton ominaisuus talossa. Jos taloa ollaan rakentamassa itse, on hyvä kuunnella rakennuttajien vinkkejä ja katsella valmiita talopaketteja. Myös ystäviltä kannattaa kuunnella vinkkejä ja katsoa heidän talojaan niin sanotusti sillä silmällä.

Meidän Samitalo sivustomme pyrkii auttamaan ja kertomaan vinkkejä siinä, miten omaa taloa voi tehdä aina täydellisemmäksi. Sisustamallakin saadaan monia seikkoja somistettua paremmaksi, jos vaikka taloa ostaessa olisikin jokin kohta mikä ei omaa silmää miellytä. Peilit ja kasvit ovat yksi näppärä keino peittää asioita. Taloa ostettaessa on myös kiinnitettävä huomiota asioihin järki mukana, eikä antaa tunteen sanella liikaa suuntia.

Talon kanssa ei pidä kiirehtiä

Talon ostaminen ja rakentaminen ovat isoja asioita, joihin ei aivan pikkurahoilla pääse käsiksi. Koska siihen sijoitetaan paljon aikaa ja rahaa, on myös oltava malttia. Rauhassa edeten ja kaikki tarkkaan tutkien voi säästyä isoiltakin ongelmilta tulevaisuudessa. Ammattilaiset ovat auttamassa mukana, esimerkiksi oma kiinteistönvälittäjä neuvoo ostaessa, mitä on ehdottomasti tarkastettava.

Avainsanat: