Talopaketit kokemuksia

Useimmilla meistä on varmasti sukulainen tai tuttava, joka on rakentanut oman talon perheelleen joko itsenäisesti tai talopakettia käyttäen. Monet meistä ovat myös kuulleet erilaisia tarinoita rakentamisesta, niin menestyksekkäistä rakennusprojekteista kuin myös vähemmän onnistuneista rakennusprojekteista. Uskallan väittää, että jokaisella rakentajalla on oma tarina kerrottavanansa. Taloja rakennetaan tänäkin vuonna tuhansia kappaleita ympäri Suomea. Tämä blogikirjoitus käsittelee näiden rakentajien talopaketit kokemuksia.

Uuden talon rakentamista harkitsevan kannattaa tutustua aikaisempien rakentajien kokemuksiin. Heidän tarinoistaan voi oppia monenlaisia asioita, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata ehkä kokeilla. Luonnollisesti kannattaa myös muistaa, että talopaketit kokemuksia on erilaisia ja jokainen rakennusprojekti on uniikki.

Jokainen rakennusprojekti on ainutlaatuinen

Oma talo on monen meidän unelma. Punainen tupa ja perunamaa romantiikka elää meissä syvässä. On jotain hienoa omistaa pala maata ja rakentaa siihen vielä itse oma koti. Valitettavasti romantiikalla ei kuitenkaan rakenneta taloja ja kannattaakin valmistautua hyvin ennen kuin päättää aloittaa rakentamisprojektin.

Oma ja perheen taloudellinen tilanne kannattaa kartoittaa itse ja myös mahdollisen rahoittajan, eli useimmiten pankin kanssa, jotta rahoituksessa ei tule yllätyksiä. Kannattaa tehdä myös henkilökohtainen riskikartoitus, jossa kartoitetaan muun muassa työllisyystilanne, mahdolliset sairaudet, haaveet ja muut mahdolliset elämän tilanteiden muutokset. Hyvä ja realistinen varautuminen auttaa minimoimaan huonoja talopaketit kokemuksia tulevaisuudessa.

Rakentajien kertomuksia

Rakentajat kertovat itse, että taloa rakentaessa on tullut eteen, mitä erilaisempia ongelmia. Myös sellaisia, joita ei osannut aluksi odottaa. Siksi Samitalo listaa niistä yleisimmät tähän alle.

  • Rahojen riittämättömyys
  • Tontin huono pohja
  • Ylimääräiset kustannukset

Suomalaisten talopaketit kokemuksia

Mikäli haaveilet omakotitalosta ja pihasta, et ole yksin. Suomen Pientaloteollisuuden sivuilta löytyy paljon tutkittua tietoa siitä, miten suomalaiset asuvat ja mitä on rakennettu. Sivuilta löytyy tutkimuksia asuntorakentamisesta, asumistoiveista, energiatehokkuudesta, yhdyskuntarakenteista ja kaupunkipientaloista. Sivustolla on myös paljon linkkejä muiden toimijoiden sivuille, joten sivustoon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Suomen Pientaloteollisuuden sivuilta löytyy, minkälainen on keskimääräinen omakotitalo. Se on rakennettu talopaketista, on kooltaan 144 neliömetriä, on täysin räätälöity tai mallitalosta muunneltu, maksaa 335 000 euroa ja lämpenee lämpöpumpulla. Kuulostaako tutulta? Mielestämme ansaitset nämä kaikki, ja vieläpä räätälöidyssä ja sinun näköisessäsi kodissa.

talopaketit kokemuksia