Siirry suoraan sisältöön

Talo Italiasta unelmien maaseudulta

Talo Italiasta on varmasti monen unelma, ainakin kylmänä ja pimeänä talvikautena. Tämän ajatuksen ei kuitenkaan tarvitse jäädä vain unelmaksi, vaan se on mahdollista myös toteuttaa. Italiaan voi ensin lähteä lomalle tutustumaan kulttuuriin ja etsimään sopivaa paikkakuntaa, jonne haluaisi muuttaa. Netissä on taloja myynnissä, mutta turvallisinta on kuitenkin olla paikan päällä ja nähdä mahdolliset kiinteistöt sekä naapurit omin silmin heti alusta alkaen.

Talo Italiasta – käytännön asioita

Mikäli haluaa talon Italiasta, on ensimmäinen mietittävä asia budjetti, jonka on valmis käyttämään haaveensa toteuttamiseen. Pitää myös miettiä, haluaako suorittaa kertamaksun vai ottaa asuntolainan. Tämän jälkeen seuraava askel on hyvän ja luotettavan myyjän löytäminen. Seuraavaksi on vuorossa vieraileminen kiinteistössä, jolloin talo on parasta tutkia lattiasta kattoon. Uusiin naapureihin tutustuminen ei sekään ole mikään vähäpätöinen asia.

Mikäli kiinteistö miellyttää ja kaikki asiakirjat ovat tarkistettu, on aika tehdä tarjous. Samitalo on rakennusopas, jonka avulla voi saada hyödyllisiä käytännön vinkkejä talon hankinnasta. Talon hankkiminen toisesta maasta on myös siinä mielessä jännittävää, että siellä on täysin erilainen kulttuuri ja elämän rytmi. Vieraan kielen opiskelukin saattaa tulla ajankohtaiseksi, puhumattakaan erilaisesta lainsäädännöstä kiinteistöjen suhteen.

Italialainen vieraanvaraisuus

Mikäli hankkii talon Italiasta, on totuttava italialaiseen vieraanvaraisuuteen. Italialaiset ovat kohteliaita ja valmiita auttamaan, joten uusiin naapureihin on helppo tutustua. Monelle suomalaiselle Italian vilkas sosiaalinen elämä voi olla aikamoinen kulttuurishokki. Kannattaa rohkeasti ottaa asioista selvää, mikäli haluaa ostaa oman talon Italiasta.

Avainsanat: